Pál Zoltán: Aki nem lesz sztár, annak minden gombért le kell hajolni! – 72 kilót fogyott két év alatt

Pál Zoltán

– Rengetegen ismerik a neved a szakmából is, és sok-sok neves előadóval dolgoztál már együtt a stúdiódban. Te mégis énekesnek vagy inkább háttérembernek tartod magad?

– Leginkább zenésznek tartom magam. Hamar megtanultam, ha nem lesz sztár az ember és mégis zenéből szeretne megélni, akkor bizony sokoldalúnak kell lennie. Fiatalon felismertem, ha valamit csinálok, annak mindig van valami kötődése a zenéhez. Vokáloztam Fecó zenekarában, énekeltem party zenekarokban, lemezeken működtem közre, mint szerző, énekes, hangszeres. Stúdióztam sokat sztárokkal, Koós János, Poór Péter, Delhusa Gjon, Szűcs Judit, Fásy Ádám, Bagi-Nacsa, sokan mások is. 5 évig jártam fellépni Bunyós Pityuval énekes/billentyűs/technikusként. Vágtam videóklipeket zenecsatornáknak. Énekesként szinkronizáltam rajfilmzenéket Pintácsi Vikivel. Esküvő Dj-ként is szoktam működni egy elég egyedi műsorral. Több ezer karaoke bulit tartottam állandó helyszíneken, illusztris embereknek, céges bulikat. Hangosítottam magas rangú politikusokat. Több száz karaoke alapot készítettem, zenei alapokat énekeseknek, reklámzenéket, filmzenéket, dokumentumsorozatokhoz is. Voltam zongorista-énekes egy évig a Kis pipacs piano bárban, dolgoztam hangmérnökként szinkronstúdiókban is, de kongáztam neves dj-k mellett. Tehát mindent szívesen csinálok, ami a zenéhez köthető.

– A Sztárban Sztár leszek! című műsorban is bemutatkoztál nagy sikerrel. Hogyan emlékszel vissza a rá és miért jelentkeztél?

– Sokat dolgoztam a Bagi-Nacsa párossal és tőlem sem áll távol a humor és a paródia sem. Számtalan karaoke bulival a hátam mögött kialakul az emberben egy vágy, hogy felöltse – a nagy egyéniségek kabátját – és hitelesen megformálja őket. Főleg a nagy kedvenceim dalait igyekszem úgy énekelni, hogy a legjobban hasonlítsanak. És a zsűri ezt 4 igennel honorálta, a legjobb 12-ig tudtam eljutni két éve, de akkor még 55 kilóval nehezebb voltam. Lehet idén is megpróbálom…

– Az elmúlt hónapokban, ha jól látjuk, teljesen megváltozott az életed… Ledobtál pár kilót, az biztos.

– Gyárilag átlagos testalkatú vagyok. (Épp ezért is volt különösen veszélyes ez a túlsúly). A sok éjszakázás, a rengeteg munka (hisz aki nem lesz sztár, annak minden gombért le kell hajolni), a stresszes élet kényszerevővé tett. Sosem éltem narkotikumokkal, abszcinens vagyok, még kávét sem iszom soha, hát maradt a kaja. Egy jó Columbo és pl. egy fazék krumplileves, egy fél kiló kenyérrel. 15 év alatt kb. 85 kilót híztam… 2 éve húztam egy vonalat, muszáj volt, mert már komoly egészségügyi gondjaim támadtak, nem volt más megoldás, és utána 72 kilót sikerült leadnom két év alatt. Nem iszom vízen kívül mást, és nagyon megnézem mit, és mennyit viszek be egy a nap.

A teljes cikk a márciusi lapszámunkban olvasható!