Postás Józsi: Egy teljesen megújult repertoárral szeretnék újra színpadra állni

Postás Józsi

– Milyen aktuális dolgok történnek veled mostanság?

– Az elmúlt időszakban 15 kilótól sikerült megszabadulnom. Szeretnék még legalább 5-10 kilogrammot leadni, de meglesz az is! Párom állítja össze az étrendem, de én is igyekszem odafigyelni az étkezésre. Kertes házamban teszek-veszek az udvaron, és elkezdtem kicsit kipofozni az ingatlant. Most van rá idő! Készítettem jó néhány új dalt is, de hogy mi lesz a sorsuk, egyelőre még várat magára. Mindenesetre bízom benne, hogy hamarosan énekelhetek a közönségemnek. Valószínű, hogy lesz majd egy új, digitális lemez is ebben az évben, de ezek csak tervek. A folytatást még nem tudom.

– Milyen dal került a mostani lemezre?

– Az Átmulatom én az éjszakát című nóta. Arról az időkről szól, amikor az akkori zenekarommal, a Party együttessel a Balaton környékén mulattattuk a közönséget. Nagyon mozgalmas időszak volt, hiszen csütörtökön elindultunk és hétfőig meg sem álltunk. A dalt teljes egészében én írtam, sokat játszottuk bálokban és lakodalmakban. Minél többször hangzott el, annál népszerűbb lett, és egyre többen kérték is tőlünk. Mivel ez egy régi szerzemény, egy kicsit alakítottam a szövegen, a dallamon, és kapott egy profi hangszerelést Godó Peti közreműködésével. Azért esett erre a dalra a választásom, mert szerintem tudat alatt bennem van, hogy hiányzik a zenélés. Azok az idők, a zenekar, a közönség, a hit, a kitartás és persze egy jó nagy szerencse kellett ahhoz, hogy most itt tartsak.

– Most nem egyszerű ebben a helyzetben tervezni, de vannak már most terveid a jövőre nézve?

– Egy teljesen megújult repertoárral szeretnék újra színpadra állni. Nagyzenekaros élő koncert is egy tervezett dolog a részemről, zenészekkel, élő hangzással, nagyszínpados felállással. Készültünk erre is, és voltak is felkérések, de az idén a jelenlegi helyzet sajnos keresztülhúzta a számításunkat! Tavaly ennek a felállásnak is nagy sikere volt, így a koncertműsort összeállítottuk. Startra készen álunk, de gyanítom, hogy ebben az évben már erre nem lesz lehetőség. Szeretnék majd egy Best of lemezt is, saját dalok, régiek és újak egy lemezen, egy új, modernebb hangszereléssel kiegészítve. Van egy új project is, Gyémánt Valentin barátommal szeretnénk készíteni egy duett dalt, mely mindkettőnk életében egy új dolognak számít. Hatalmas szakmai kihívás is, hiszen mi még nem énekeltünk soha együtt. Azt gondolom, a közönség szereti őt, így szeretni fogja ezt a zenei újdonságot is, és persze nekünk is jót tesz a közös munka. Egy régi slágert szeretnénk feldolgozni, de a dalról és a premierről majd egy kicsit később beszélnék.

A teljes cikk a szeptemberi lapszámunkban olvasható!