Sebestyén Katja: Dunai lányként egy tiszai fiúba szerettem bele

Sebestyén Katja

– Hatalmas népszerűségre tettél szert a Sztárban Sztár leszek! műsornak köszönhetően. Hogy jutottál be a műsorba? Nehéz volt?

– Jelentkeztem, mert úgy éreztem, hogy végre van egy tehetségkutató, ami nem egy irányba skatulyázza be az énekelni tudó jelentkezőt, hanem megmutathattam a zenei sokoldalúságot, illetve belekóstolhattam a színészkedésbe is egyaránt. Bejutni nem is volt annyira nehéz, de hétről hétre minden feladatot megcsinálni, új dalokat tanulni, a maszképítéseket végigülni, az mind, mind nehéz volt, de egyben élvezetes is. Egy varázslat volt, ami velünk történt! Ahogy nőből szakállas, szőrös pasikat csináltak, vagy kopasz afroamerikait, ahogy a hatalmas hajamat profi módon mindig eltűntették úgy, hogy közben egy hajszálam sem sérült. A közös produkcióknál pedig mindig szebbnél szebb ruhákat és sminkeket kaptam, olyan igazi, dögös csajnak éreztem magamat bennük!

– Mit szólsz a népszerűséghez, ahhoz, hogy rengeteg helyen felismernek?

– Élvezem, nagyon is, de nagyon sajnálom, hogy pont bejött ez a koronavírus, mert így élő koncertekkel nem tudtam nagyon meghálálni a rajongóknak azt a sok-sok szavazatot, drukkolást.

– Mi a legszebb emléked a műsorból?

– Hű, nehéz egyet kiragadni. Nagyon boldog vagyok, hiszen megismerhettem a kamaszkori, fiatal felnőttkori kedvenc előadóimat. Ugye magát a mesteremet, Tóth Gabit, vagy Oláh Ibolyát, Judyt, Terecskei Ritát. De hatalmas élmény volt Bereczki Zoltánnal és Pápai Jocival is megismerkedni. Horváth Tamást már ismertem egy 11 évvel ezelőtti közös tehetségkutatóról, ezért nagyon boldog voltam, hogy ő is a zsűritagok között volt. Imádom őket!

– Hogyan alakulnak azóta a hétköznapjaid? Ha jól látjuk, vidékre költöztél?

– Igen, kétlaki lettem. Nyáron elindult a válásom folyamata, mert már nem lehetett tovább folytatnunk azt a meddő kapcsolatot, amiben például én a társas magányban éltem, amihez szerintem még nagyon fiatal vagyok… Az életem párját Tiszacsegén találtam meg, így ott és Budapest lett most a két otthonom. Én az újpesti, dunai lány egy csegei, tiszai fiúba szerettem bele! Jó mi? Duna-Tisza köze. (nevet) Sajnos nem sok fellépésem lehetett azóta, köszönhetően a koronavírusnak, de például Tiszacsegén azért októberben pár dal erejéig felléptem és nagyon élveztem.

– Milyen célokkal vágsz neki az új esztendőnek?

– Készülünk új dallal például Turcsányi Tibi barátommal és még titok, hogy kivel! Szeretnék majd koncertezni, meghálálni a rajongóknak a tavalyi sok-sok szavazatot! A mostani helyzetek miatt elhalasztott Guinness rekordomat is talán végre megcsinálnám. A lényeg, hogy legyen már vége ennek a borzalmas, betegséggel teli időszaknak! Fellélegezhessen végre mindenki!