Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Sláger Tibó: Az életveszélyen már túl vagyok

Mentőt kellett hívni hozzá, és azonnal kórházba kellett szállítani Sláger Tibót. Az énekes agyvérzést kapott, ráadásul nem először, de szerencsére időben orvosi ellátásban részesült. Jelenleg is kezelés alatt áll, de máris a visszatérést fontolgatja, pedig nagyon nagy volt az ijedtség.

 

Hogy vagy Tibó? Nagyon sokan aggódtak érted.

– Miután kórházba kerültem, orvosaim számára kihívást jelentett az állapotom stabilizálása. Több mint három hetet töltöttem a neurológiai osztályon. Az életveszélyen már túl vagyok. Jelenleg egy rehabilitációs kezelésen veszek részt. Az elmúlt néhány napban látványos fejlődésen mentem keresztül, ezért is tudtam vállalni családom közvetítésével ezt az interjút. A felépülés még nem teljes, de úgy érzem, nagyon jó úton haladok. A feleségem, gyermekem amióta látogat, ez a folyamat gyorsul, mert a szeretet a legjobb gyógyszer.

– Mi történt pontosan, hogy alakult akkor a napotok? Hogy vettétek észre egyáltalán, hogy baj van?

– Egy átlagos péntek délelőttön történt az eset. Reggel még nem éreztem semmi szokatlant. Nem voltam feszült, nem éreztem rosszul magam. Egy elintézni való miatt Szombathelyre utaztam, majd miután hazaértem, telefonon hívtam a feleségemet. Ő üdvözölt, de számomra egy „Szia” kimondása is nagy nehézségek árán sikerült csak. Próbáltam tovább beszélni, de szavaim érthetetlenné váltak. Gyakorlatilag elveszítettem a beszédkészségemet. Feleségem csak értetlenül hallgatott és ijedten visszakérdezett: „Mi történt? Hol vagy? Nem értelek!” Fiam eközben belépett a nappaliba, odajött hozzám és kérdezett tőlem. De a beszédemet ő sem értette. Átvette a telefont és jelezte a páromnak, hogy baj van, azonnal mentőt kell hívni. Borzasztó érzés volt, hogy mindent láttam, éreztem, hogy forr a levegő körülöttem. De hála Istennek, ha nem is tudtam teljes szavakban kifejezni magam, értették, hogy mit szeretnék feléjük kommunikálni.

– Mit mondanak az orvosok?

– Orvosaim szerint nagy eséllyel teljesen fel fogok épülni.  Szerencsésnek mondhatom magam, hogy még a korai stádiumban sikerült felismerni a tüneteket, így időben kórházba kerültem és megkaptam a megfelelő ellátást.

– Nem először volt agyvérzésed sajnos, a korábbiaktól ez a mostani miben különbözik?

– 12 évvel ezelőtt ért az első agyvérzés. Akkor a mostani esethez hasonlóan a magas vérnyomás volt a kiváltó ok és a beszédkészség elveszítése volt az első tünet. Az orvosi leletek alapján csodával határosnak mondható az akkori gyors felépülésen. Bízom benne, hogy ismét hasonló gyógyulásról számolhatok be a közeljövőben.

– Hogy telnek így a mindennapjaitok?

– Amikor kórházba kerültem, a  COVID vírus miatt látogatási tilalom volt érvényben az egészségügyi intézményekben. Feleségem a tiltás ellenére is beszökött hozzám. Sajnos lebukott, jöttek is az orvosok… Megúsztuk. Ez óriási erőt adott a gyógyuláshoz, azóta szinte szárnyalok a gyógyulás útján.

– A szakmában futótűzként terjedt a hír, sok barátotok mellettetek áll a nehéz napokban.

– Jó érzéssel tölt el, hogy ilyen sok barát keresett a bajban és fejezte ki aggodalmát, segítő szándékát. Sajnos még nem sikerült mindenkinek válaszolnom. Ezt igyekszem mihamarabb pótolni.

– Mikor térhetsz vissza a mindennapjaidhoz, a színpadra?

– Az elkövetkező hetekben teljes erőmmel azon leszek, hogy mielőbb visszatérhessek. Kiváló kezelésben részesülök. Úgy érzem, hogy a rehabilitációs gyakorlatoknak köszönhetően gyorsan fel fogok épülni.

– Mit üzensz a rajongóidnak Tibó?

– Motivált vagyok és erőt ad nekem a sok lelkesítő üzenet, melyeket ezúton is hálásan köszönök. Terveim szerint 4 hét múlva visszatérhetek. Hamarosan találkozunk!