Sláger Tibó régi álma válik valóra – „Megjelenik az életművem hamarosan sok kolléga és barát segítségével”

Sláger Tibó

– Mit jelent számodra a régi táncdalfesztiválok világa?

– Még alig voltam 10 éves fiúcska, amikor láthattam és megtapasztalhattam: a Táncdalfesztivál lázasan tűzbe hozta a közönséget. 1977-et írtunk, és volt egy olyan esemény, ami meghatározó volt az életem alakulására. Úgy hívták, ha jól emlékszem, hogy Metronom 77. Fantasztikus előadók, zseniális dalok, és egy új világ nyílt meg előttem, olyan iránymutató volt számomra, hogy nehéz megfelelő szavakat találni rá. Aztán jött egy még nagyobb jelentőséggel bíró fesztivál 1981-ben, ahol olyan sztárok bukkantak fel, – és ezt a legcsekélyebb szerénytelenséggel állíthatom – hogy még napjainkban is meghatározó jelenségek. Szóval nem volt kérdéses számomra a zene közelsége, a zene szeretete, mert a fesztiválok hangulata, és csodás varázsa még ma is mélyen bennem él. Akkor még tudtak az emberek tiszta szívvel rajongani és lelkesedni az énekes sztárokért, zenekarokért, és ez a világ az én szememben is gyönyörűvé vált, így nem véletlen, hogy engem is a szó nemesebb értelmében megfertőzött!

– Tulajdonképpen te is már lassan retro előadónak számítasz, hiszen hosszú évek óta színpadon állsz. Mi a legkedvesebb élményed a pályáddal kapcsolatban?

– Szerencsés fickónak érezhetem magam, hisz az elmúlt 20 évben rengeteg csodás kalandot, és felejthetetlen emléket adott a zene. Talán a legpompásabb élményt egy csíkszeredai szereplésem alkalmával szereztem. Csodálatos idő volt, a város főterén 40 ezer ember tolongott, és várta az akkoriban nagyon híres Fásy Mulató műsorát. Elkezdődött a buli, mindenki jól szerepelt, hatalmas hangulatban, és a műsor vége felé elénekeltük azt a bizonyos Mesterhármas dalt, amit a közönség kitörő lelkesedéssel fogadott. 40 ezer hang skandálta a refrént velünk. Tiszta szívemből kívánom minden fiatal kollégának, hogy hasonló sikerekben legyen része, mert ez nagyon felemelő érzést tud adni!

– Milyen dalt hallhatunk tőled most a lemezen?

– Az örök városról, Rómáról énekelek a Bakelit Fesztivál lemezen. “Egy őrült Római vakáció” – hangzik a refrénben. Mi tagadás, szeretem ezt a várost, és szeretem ezt a dalt is! Zseniális, mediterrán hangulata van. Egy kicsit leporoltuk, egy kicsit új köntösbe öltözött, kapott egy csodálatos, elragadó kis mambó ritmusú zenét. Nagyon bízom benne, hogy ebben a formában is elnyeri a közönség tetszését.

– A következő CD viszont rólad fog szólni, de egy kicsit másként. Mit lehet elárulni elöljáróban a kedves olvasóknak?

– Nagy álmom, nagyon régóta dédelgetett tervem válik valóra hamarosan, vagyis novemberben. A legszebb reményeim szerint a Sztár Limonádé újsággal megjelenik az én életművem, az én dalaim sok-sok művész, kolléga, barát tolmácsolásában a legsikeresebb dalaim egy korongon! A lemez azt a címet kapja, hogy “Sztárparádé Sláger Tibó dalaival!” Nagy öröm, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Trimedio gondozásában megjelenik ez a kiadvány. Ezúton is köszönöm Szűcs Balázsnak, Bakoss Lacinak, Huszár Gábornak, Radics Márknak a támogatását, és természetesen mindenkinek, aki segít, aki részt vesz a munkálatokban. Azt, hogy konkrétan kik lesznek a lemez szereplői most még nem szeretném elárulni, legyen egy kis meglepetés! Csak annyit mondanék elöljáróban, hogy nagyon kedvelt régi, és feltörekvő új nevek sokasága kap helyet illetve lehetőséget ezen a korongon, ahogy a címe is ígéri!