Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Baranyi Laci bácsi: Nagyon hamar elszaladt ez a 95 év

A Família Kft. nagypapája június 14-én töltötte be a 95. életévét, melyet többször is megünnepelt a családjával, barátaival és egykori kollégáival. A színész mindig is imádott élni, és még ennyi idősen is szövöget terveket, egyik nagy álma, hogy ott lehessen Deák Kristóffal közösen megálmodott filmjük premierjén.

A legendát három napon át ünnepelték a szerettei és barátai.
„Annyi tortát kaptam, mindenféle ízben, hogy azóta rá se bírok nézni. Csodás születésnapom volt, többször is meghatódtam a sok meglepetéstől. Az ünneplés a Família Kft.-s kollégákkal kezdődött, akikkel minden évben szoktunk találkozni. Idén is összejöttünk egy szép délelőttre Esztergályos Cilikével, Dzsupin Ibolyával, Csonka Andrással, a Spáh ikrekkel, és mindannyian felköszöntöttek. Aztán volt egy családi összejövetel a lányommal, unokámmal és néhány közeli rokonnal, majd a régi barátokkal is ünnepeltünk nálunk. 14-én már azt kértem, hagy pihenhessek – nevetett fel az ország nagypapája, akit rengeteg csodás ajándékkal leptek meg.
„Régóta vágytam arra, hogy egyek egy finom, otthoni készítésű grillhúst, ezért a családomtól egy ilyen sütőt kaptam, amit fel is avatunk majd júliusban, az unokám 18. születésnapján az Ábrahámhegyen. Két nagyon jó barátomtól, Borikától és Feritől, akikkel rengeteget utaztunk külföldön és belföldön is, egy csodálatos fotóalbumot kaptam, amelyben a negyven éves barátságunk alatt készült képeket gyűjtötték össze. Megkönnyeztem, amikor kibontottam. A legszebb ajándék pedig a magyarok angolok elleni 4-0-s győzelme volt. Pont a születésnapomon játszottak, és én sírva ugráltam a tévé előtt, mint egy gumilabda az örömtől. Csodálatos mérkőzés volt, nagyon büszke voltam rájuk.”

„Már nem vagyok ugyanolyan, mint a betegség előtt”

Laci bácsinak is volt az életében olyan pont, amikor szembe kellett néznie a halállal.
„Nagyon hamar elszaladt ez a 95 év, amit 2021-ig meg se éreztem. Aktívan éltem, semmim nem fájt, soha nem voltam kórházban, ám tavaly tavasszal én is elkaptam a Covidot, ami miatt kórházba is kerültem. Ott volt 2-3 kritikus nap, bizony láttam a fényt az alagút végén, éreztem a jeges fuvallatot, láttam a kaszást, de elzavartam, mert úgy éreztem, még nem jött el az én időm. Akkor megfogadtam, hogy én csak azért is megélem a 95-öt, és sikerült is” – meséli a színész, aki azóta sem tudott teljesen rendbe jönni.
„Újra kellett tanulnom járni, és a tüdőmmel is voltak gondok. Valamennyire helyrejöttem, de már nem vagyok ugyanolyan, mint a betegség előtt. Nincs erőm és hamar elfáradok, pedig korábban mindent könnyedén megoldottam és elvégeztem.”

„Nagy vágyam, hogy még megélhessem a film bemutatóját”

A sorozatsztár előtt a kórházban lepergett az egész élete, feltörtek belőle a már rég elfeledett emlékei, amiket hazatérve elkezdett papírra vetni. Az egyik általa írt történetből pedig, ha minden jól megy, hamarosan mozifilm lesz.
„2020. novemberében forgattam Az unoka című filmet, amit az Oscar-díjas rendező, Deák Kristóf készített. A forgatások alatt elmeséltem neki, hogy hogyan éltem meg a Szálasi Ferenc ideje alatt kitört lázadást. Tizenhét éves voltam akkor, és néhány osztálytársammal együtt a Margit körút 54-ben az egyetemi rohamzászlóalj katonájaként vonultunk vissza, hogy túléljük azt a borzalmat. A parancsnokunk feloldott minket az eskütétel alól, mert nem akart gyerekgyilkos lenni, és azt mondta ránk bízza, hogy harcolunk-e. Kristóf hatalmas átéléssel hallgatta az emlékeimet, és arra biztatott, hogy ezt mindenképpen írjam le. Miután kijöttem a kórházból el is kezdtem, és két hónap alatt megírtam egy történetet, ami arról szól, hogy 2021-ben nyolc barát hosszú évtizedek után találkozik egy kocsmában, ahol nosztalgiáznak a pincében töltött időkről, majd mindenki elmeséli, hogyan alakult azóta az élete. A kész szöveget odaadtam Kristófnak, aki szeretne belőle filmet készíteni, mert a nagyapjától, aki akkor 15 éves volt, nagyon sokat hallott a harcról. Nekem már ötleteim is vannak ahhoz, hogy milyen színészek kapjanak szerepet, de persze mindent a rendezőre bízok. Az a nagy vágyam, hogy még megélhessem ennek a filmnek a bemutatóját, és ellátogathassak néhány forgatási napra. Írtam magamnak egy kis szerepet, a kocsmárosét, azt nagyon szeretném eljátszani. Remélem, a Jóisten ezt még megadja nekem.”