Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Csepregi Éva: Most biztosan vétek lenne abbahagyni

Az örök fiatal Csepregi Éva már öt évtizede álló üstökösként tündököl a színpadon. A „Kétszázhúsz felett”, a „Holnap hajnalig” és a „Nyár van” még mindig képest stadionokat megtölteni. Újabb esély lesz is rá, hiszen a Neoton Família októberben ad nagykoncertet a Budapest Pap László Sportarénában.

 

Még esze ágában sincs visszavonulni, Csepregi Éva jól érzi magát a színpadon, és mindig arra törekszik, hogy a lehető legjobb formáját hozza a közönség előtt.
„Most biztosan vétek lenne abbahagyni, mert egészen év végéig tele a naptár. Tartani kell a kondíciót hangilag is, a fazont és csinálni, ameddig együtt vagyunk és tudjuk” – nyilatkozta Csepregi Éva, akinek hangján és külsején sem fog az idő, ő mégis azt mondja, fogyókúrára szorul. Öt kilótól szeretne megszabadulni.
„Azt gondolná az ember, hogy a koncerten úgyis leugrálja. Viszont a bulik előtt és után is terülj-terülj asztalkám van, így nehéz” – mosolygott a Neoton Família sztárja.

35 lemezt adott ki a Neoton Família

„Október 22-én az Arénában lesz egy nagykoncertünk, ami sajnos már régóta tolódik. Ez a harmadik időpont, de most remélem, meglesz és jól áll a jegyeladás is. Ott próbáljuk összefogni ezt a rengeteg dalt, egy egész életmű van mögöttünk, 35 lemezzel. Nem beszélve a külföldi sikerekről, Japánban 10 évig voltunk jelen. Utoljára 2019-ben voltam Dél-Koreában, és hál’ Istennek még mindig sok a sláger” – mondta Csepregi Éva.
A japán rádiókból megállás nélkül szólt a Santa Maria, a Don Quijote és a Smile Again. Koncertek és tévés felvételek váltották egymást Keleten, igazi szupersztárok voltak Japánban. Ezek a dalok is felcsendülnek majd a koncerten, de Éváék inkább a magyar sikerekre koncentrálnak és az itthoni közönség kedvére akarnak majd tenni október végén.

Új tánccal és jelmezekkel dobják fel a koncertet

Sok újdonsággal is készülnek.
„Egy teljesen megváltozott színpadkép, a dalok rengeteg tartalommal bírnak, a háttér megint új lesz, új animációk. Szeretnénk a standard Neoton slágereket feldobni tánccal, jelmezekkel, amik kapcsolódnak a dalokban ott bujkáló mondanivalóhoz” – árult el részleteket a nagykoncertről az énekesnő.
Dalaikban többször felbukkannak virágok, mint emberi tulajdonságok szimbólumai (Szédült napraforgó, Vadvirág, Margaréta), és gyakran visszatérő tematika a hajózás is (Santa Maria, Pago Pago, Nem szállunk ki a hajóból, Visz a hajó, fúj a szél).
„A Nyár van egy olyan pontja a koncertnek, amikor elszabadul a közönség és a Holnap hajnalig is mindig bejön” – tette hozzá Éva, aki a karrierjét az 1972-es Ki mit tud?-tól datálja, ahol még a Kócbabákkal lépett színpadra.