Varga Miklós: A gyermekeim már most túlszárnyaltak engem

Az alma nem esik messze a fájától – szól a mondás, ami különösen igaz Varga Miklósra és 20 éves ikreire. Az énekes gyermekei, Vivien és Szabolcs ugyanis fiatal koruk ellenére évek óta a színpadon játszanak, emellett saját dalokat írnak. A büszke édesapa pedig igyekszik mindenben támogatni őket, viszont csak akkor ad tanácsot, ha kérnek tőle.

 

A Vén Európa ikonikus előadója több hónapnyi kihagyás után hatalmas örömmel és tele energiával kezdte meg a próbákat.

„Élveztem azt, hogy volt időm pihenni, kertészkedni és a családdal lenni, de azért túl hosszúra nyúlt ez a szünet, a végére már egyre inkább kezdett hiányozni a színpad, a kollégák és a közönség. A gyerekeimmel viszont így sokkal több időt tudtam tölteni, ami mindenképpen pozitív volt ebben az időszakban. Nekik se voltak fellépéseik, az egyetemi oktatás pedig itthonról, online zajlott mindkettőjüknek” – kezdte Varga Miklós, akinek gyermekei is épp annyira várták, hogy beinduljon az élet, mint ő. A 20 éves Vivien és Szabolcs ugyanis örökölték édesapjuk tehetségét. Mind a ketten megnyerték a Sztárban Sztár + 1 kicsi műsorát, és azóta is több darabban játszanak, emellett saját zenei karrierjüket építik.

„Hiába próbálkoztam volna őket lebeszélni minderről, nagyon hamar megmutatkozott a tehetségük és elszántságuk az előadó-művészet iránt. Tanári segítség nélkül, már kiskorukban tisztán énekeltek, és azóta is saját magukat képzik. Amikor eldöntötték, hogy ezzel szeretnének foglalkozni, nem próbáltam őket lebeszélni, de elmondtam minden hátulütőjét a szakmának. Türelmesen meghallgattak, átbeszéltük a dolgokat, de ez nem tántorította el őket ettől a világtól. Ezek után nekem már csak az volt a feladatom, hogy támogassam őket, és ha segítségre van szükségük, mellettük legyek” – folytatta a kétgyermekes családapa.

„Ha kérik, elmondom a véleményemet, de csakis akkor”

A Varga ikrek azóta is szépen veszik az akadályokat, Miklós pedig biztos hátországként figyeli, hogyan egyengetik gyermekei a karrierjüket. „Nagyon figyelek arra, hogy önkényesen ne szóljak bele a dolgaikba. Nem is kell, mert eddig mindent nagyon jól csinálnak, és remek csapatban dolgoznak, akik szakmailag is segítik őket. Természetesen, ha kérik, elmondom a véleményemet, de csakis akkor. Ha például elkészül egy saját daluk, mindig megmutatják nekem, és olyankor őszintén megosztom velük a gondolataimat. Az előadásaikon is kivétel nélkül ott vagyunk a feleségemmel és izgatottan, büszkén figyeljük őket a nézőtérről” – mesélte Varga Miklós, aki kollégáitól is csupa elismerő szavakat kap tehetséges gyermekei miatt.

„A színpad mellett az egyetemi tanulmányaikat sem hanyagolják”

„Többször előfordult már, hogy egy-egy szakmabeli kolléga megveregette a vállam Vivi és Szabi előadása után, de telefonon és üzenetben is sok gratulációt kapok miattuk. Nagyon felemelő érzés. Az pedig még nagyobb öröm számomra, hogy a sikereik ellenére mind a ketten ugyanolyan alázatosak és szorgalmasak maradtak, a színpad mellett pedig az egyetemi tanulmányaikat sem hanyagolják. Úgy érzem, nagy dolgok várnak még rájuk, és már most túlszárnyaltak engem. Számomra megtisztelő, mikor velük állhatok egy színpadon.