Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csepregi Éva több dalában is elrejtett személyes utalásokat

A Neoton Familía gazdag zenei munkásságában számtalan sláger található, némelyiket egészen személyes történetek, kapcsolódások ihlették – mesélte Csepregi Éva a Dunán és az M5-ön látható Névjegyek című műsor vendégeként.

 

A világ egyik leggyakoribb női neve az Éva – tudhatták meg Pölcz Ádám nyelvész, műsorvezetőtől a közmédia Névjegyek című műsorában. Népszerűségét jól mutatja, hogy például az 1972-es Ki mit tud?-on feltűnt Kócbabák nevű trióban mind a három tag – Pál Éva, Fábián Éva és Csepregi Éva – is ezt a nevet viselte. Nevéhez fűződő érzéseiről beszélt a műsor vendégeként a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, eMeRTon-díjas énekes.

„Édesanyámtól kaptam a keresztnevemet, a nőiességet szerette volna átadni ezáltal nekem. Vallásos volt, és nagyon tetszett neki a gondolat, hogy így hívták az első nőt a Földön” – kezdte Csepregi Éva a Névjegyek adásában. Az előadóművészt zenei pályafutásán is kísérte a neve, a Neoton Família több dalában is visszautaltak erre.

„Többször játszottunk azzal a dalszövegeinkben, hogy a gitárosunkat Ádámnak, engem pedig Évának hívnak. A duettlemezünk Ádám és Éva címmel jelent meg, és erről vált slágerré az Éva, Éva, ez a nevem, így hívnak című dalunk” – tette hozzá. A teljes adás újranézhető a Médiaklikken, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi epizódok is.

Fotó: Forrás: MTVA