Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Beleznay Endre lánya 25 éves lett – „A lányos apás sztereotípiákat sosem éltem meg” - Sztárlimonádé

Beleznay Endre lánya 25 éves lett – „A lányos apás sztereotípiákat sosem éltem meg”

A színész-rendező lánya már egészen kiskorában is megmutatta, mennyire rátermett: alig kilenc évesen majdnem vett egy házat, mindezt természetesen a szülők tudta nélkül. Beleznay Bodza közben felnőtt nővé cseperedett és lakberendezőként helyezkedett el, valamint boldog párkapcsolatban él. Édesapja nagyon büszke rá.

 

Beleznay Bodza gyermekként nagyon élvezte az születésnapokat, de felnőttként is megőrizte az ünneplés örömét, és közben nagyon szép nővé cseperedett.

„A születésnapján étterembe mentünk vacsorázni és természetesen volt meglepetés torta is – kezdte mesélni a Sztár Limonádénak a színész-rendező. – A hétvégén pedig elmentünk a domonyvölgyi Lázár Lovasparkba, ami azért volt érdekes, mert amikor egészen kicsi volt a lányom, egymás után évről-évre itt tartottunk szülinapi zsúrokat. Már akkor is nagyon szerette a lovakat, ide hívta meg a kispajtásait. Úgy gondoltuk nagyon szép lenne, ha a 25. születésnapját is itt ünnepelné.”

„9 évesen majdnem vett egy házat, amikor éppen nem figyeltünk oda”

A leleményes lány idejekorán megmutatta, mennyire önálló, így amíg diáktársai játszottak, ő titokban ingatlanvásárlást szervezett az egyik osztálytársával, nem kis meglepetést okozva ezzel szüleinek.

„Úgy érzem, jól sikerült a gyereknevelés részünkről, szerencsére kamaszként sem volt vele problémánk. Igaz, olyan 9 éves kora körül felettébb aktív volt, egyszer majdnem vett egy házat, amikor éppen nem figyeltünk oda – nevetett Beleznay Endre. – Őrbottyánban letárgyalta egy cimborájával, hogy akkor vesznek egy ingatlant a diáktársának a családjával és legnagyobb megdöbbenésünkre: velünk. Kiválasztottak egy telket is, amin már épült egy ikerház, és egyszer csak csörgött a telefonom, hívtak a helyiek, hogy itt van Bodza és éppen vesz egy házat, nincs kedvetek esetleg megnézni? Mondtam, hogy persze. Odamentünk, és tényleg egy szerkezetkész ház volt, sosem felejtem el, hogy amikor megérkeztünk, ott üldögélt a teraszán és integetett nekünk. Végül a másik család visszalépett a vásárlástól, így nem tehettük meg anyagilag, hogy megvegyük az egész házat.”

„Egy apának nem kell megvédenie a lányát az udvarlóktól”

A színész-rendező szerint az egyik legnagyobb öröm a szülő számára, ha gyermeke megtalálja azt a társat, akivel kiegyensúlyozott párkapcsolatban, boldogságban él.

„A lányos apás sztereotípiákat értettem, de sosem éltem meg őket. Gondolok arra, amikor azt mondják természetesen viccből az apukák, hogy ők már vásároltak puskát, hogy megvédjék a lányukat, ha jönnek a hódolók. Szerintem egy szülőnek pontosan az a feladata, hogy felkészítse a gyermekét az életre, hogy felnőttként majd boldoguljon, és így jól válasszon párt is magának.”

A Beleznay család a gyermeknevelésben fontosnak tartotta, hogy legyen egyfajta értékrend, ami később jó útravalóként szolgálhat az életben.

„A mi értékrendünk talán úgy írható le, hogy a legfontosabb, próbáljunk úgy bánni másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk is bánjanak. Bodza ebben a szellemben cseperedett fel. Az is fontos, hogy egyenrangú állampolgárként kezeljük a gyerekeket, hiszen ő is egy ember, csak még alacsony – mosolygott a humorista. – Tehát a hierarchiában mi abszolút nem hiszünk, hogy szülőként parancsolunk. Mindemellett nyilván az apának és az anyának az is feladata, hogy egyengesse a gyermekek fejlődését, figyelje, megtanítsa, hogy például a konnektorba nem nyúlunk. A feleségem nagyon ügyelt arra is, hogy egyáltalán ne használjunk csúnya szavakat, noha ezt a szabályt volt, hogy megszegtem. Az talán elmondható, hogy sokunk autóvezetés közben kevésbé kiegyensúlyozott, főleg, amikor a reggeli forgalomban viszi az iskolába a gyerekét. Bevallom volt, hogy elhagyta a számat 1-2 nem túl illedelmes kifejezés, de rögtön hozzátettem, hogy ezeket a szavakat nem használjuk, csak autóvezetés és focimeccs-nézés közben, hogy oldjam a morális ellentétet.”