Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zalatnay Cini: Néha azt álmodom, hogy nem rontottam el

Az énekesnőről szinte mindenki tudja, hogy 1967-ben Sarolta Red néven beindult a nemzetközi karrierje Angliában. Annak, hogy igazi világsztár legyen, hatalmas volt az esélye, hiszen akkoriban egyedüli kelet-európaiként képviselte a vasfüggönyön inneni rock&roll-t nyugaton, a zene fellegvárában. És bizony a szerelem sem kerülte el akkoriban…

Cini olyan zenészekkel lépett egy színpadra és bulizott az elitklubokban, mint Jimi Hendrix, Tom Jones, Janis Joplin, a Bee Gees-es Gibb fiúk, vagy éppen a Queen tagjai. Maurice Gibb-el egymásba is szerettek, bár a kapcsolatuk eleinte csak reklámfogásként indult, de Brian May-el sem voltak közömbösek egymásnak. Cini végül 1969-ben visszatért Magyarországra, mert olyan erős honvágya volt és annyira hiányzott neki az édesanyja, hogy képtelen volt tovább Londonban maradni.

Fotó: Facebook

 

Ezt a döntését ugyan sosem bánta meg az énekesnő, de azt igen, hogy évtizedekkel később is elszalasztotta a Queen együttes gitárosát, aki nem felejtette el őt, sőt…

„Néha még ma is álmodom azzal az élettel, amit élhettem volna, ha annak idején nem jövök haza Londonból. Néha azt álmodom, hogy nem rontottam el… Egy olyan zenei karrier kapujában álltam akkor, olyan társakkal és olyan menedzserekkel, akik egyenesen a csúcsra repítettek volna. Oda, ahol most Tina Turner áll. Ez talán ennyi év távlatából nagyzolásnak tűnhet, de nem az. Nem azt állítom, hogy olyan kvalitásaim voltak, mint Tinának, hiszen ő egy zseni, de a hátteret megkaptam ahhoz, hogy… Na, de ez már ugye mindegy, hiszen mind tudjuk, hogyan alakult az életem” – kezdte nevetve Cini, aki sok évvel a hazatérése után egy újabb lehetőséget kapott a sorstól arra, hogy felülírja az 1969-ben meghozott, sorsfordító döntését. Éppen egy moziban ült, amikor megcsörrent a telefonja és egy régen hallott, kedves hang szólalt meg a vonal másik végén.

 

Fotó: Facebook

 

Az történt, hogy Brian May valahogyan megszerezte az én drága Ilducom (Ildi) telefonszámát, ami a szervezőknél volt leadva, hiszen ő volt a legjobb barátnőm, aki az ügyeimet is intézte. Ilduc nem beszélt angolul, de a számomat valahogy le tudta neki diktálni. Én éppen egy moziban ültem a férjemmel, akivel… Nos, ezt talán hagyjuk” – nevetett újra Zalatnay. – A lényeg, hogy csörgött a telefon és csak azért vettem fel, mert még nem kezdődött el a vetítés, és láttam, hogy angliai körzetszámról jött a hívás. Brian May volt az. Kérdezte, hogy vagyok, szó szót követett, majd arról érdeklődött, hogy van-e kapcsolatom. Hogy őszinte legyek, abban a pillanatban hezitáltam, de a férjem is jól beszélt angolul, így ő válaszolt helyettem, mi több a telefont is kikapta a kezemből. Ismerve az életem alakulását, talán ott és akkor kellett volna felállnom a moziszékből, beülni az autóba és elrohanni Londonba. Nem ezt tettem, mert akkor még fogalmam sem volt, mi vár rám azzal, hogy maradtam” – fogalmazott az énekesnő.