Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gájer Bálint: Nehéz megtalálni az egyensúlyt a család és a munka között

Lassan tíz hónapos az énekes kisfia, Kristóf, aki nagyon mozgékony és energikus baba, de édesapja hangjára mindig megnyugszik. Bálint igyekszik minél több időt gyermekével és feleségével tölteni, de az elkövetkezendő hónapokra rengeteg elfoglaltsága lesz. Negyedik nagylemezén dolgozik és hamarosan elkészül új otthonuk is.

 

Az énekes hatalmas munkában van. Amellett, hogy a Fényes Szabolcs 110 című produkcióra készül Szőke Nikolettel és a Swing á la Djangoval, épp negyedik nagylemezét készíti.

„Már a vírus berobbanása előtt terveztem az album megjelenését, de a pandémia alatt a zenei életben is minden leállt. Tavasszal azonban újrakezdtük a munkát, és már a dalok nyolcvan százaléka kész van. A tőlem jól megszokott swinges, latinos, popos hangzásban készülnek a hanganyagok kizárólag magyar nyelven. A nagyrésze ismert slágerek feldolgozása lesz, de készülők néhány saját szerzeménnyel, illetve két duettel is Szőke Nikolettel és Lázár István énekes, trombitaművésszel” – kezdi lapunknak Bálint, akit az apává válás is megihletett, ezért erről is készül majd egy sláger a lemezre.

„Július 10-én született a kisfiam, és úgy tervezem, hogy az első születésnapján, ezen a napon adom ki a dalt. Ez lesz az egyik ajándéka tőlem. Az album viszont csak ősszel fog megjelenni, és tervezek ez alkalomból egy nagyszabású lemezbemutató koncertet is.”

„Ha itthon vagyok, én fürdetem Kristófot”

A zenész úgy érzi, kisfia születésével sokkal felelősségteljesebb lett.

„Annyi bizonytalanság van most a világban, ami engem is megérint, mert mindig arra gondolok, hogy mi lesz így a fiammal, miként tudok neki ilyen körülmények között is biztos és szerető otthont teremteni. Ha ránézek, magamat látom benne és büszke vagyok arra, hogy egy ilyen maradandó csodát hoztunk létre a feleségemmel” – meséli a családapa, aki igyekszik mindenben kivenni a részét az otthoni és a baba körüli teendőkből.

„Nekem újra beindult a munka, de törekszem arra, hogy minél többet legyek otthon, bár nem tagadom, nehéz megtalálni az egyensúlyt a család és a munka között. Brigi nagyon jó anya, és mindent kézben tart, de én is segítek neki, amiben csak tudok. Ha itthon vagyok, én fürdetem Kristófot, de a házimunkát is szívesen megcsinálom: mosok, porszívózom, mosogatok. Egyedül a főzés nem megy, de szerencsére a feleségem remek szakács, és mindig valami finomsággal vár.”

„Egyre szorosabb a köztünk lévő apa-fia kapcsolat”

Gájer Bálint szerint Kristóf nagyon mozgékony és energikus baba, de a zene mindig megnyugtatja.

„Nagyon szereti a gyerek- és mesedalokat. Én is szoktam neki énekelni a Micimackó vagy a Vuk zenéit – olyankor mindig megnyugszik, és nagy szemekkel figyel rám. Szeretném, ha a jövőben hozzám hasonlóan ő is sportolna valamit és zenélne legalább hobbi szinten. Nekem nagyon sokat adott ez, és nagy hatással volt a személyiségem kialakulására” – hangsúlyozza az énekes, aki azt is elárulta: az elmúlt hónapokban minden gondolatuk a gyerekük körül forog.

„Kristóf még anyatejes baba, ezért nem igazán tudunk a feleségemmel kettesben elmenni néhány órára sem. Közvetlen segítségünk sincs, hiszen a nagyszülők mind vidéken laknak. Kevés időnk jut egymásra, mert minden időnket és energiánkat leköti a fiunk, de az összes vele töltött pillanat hatalmas ajándék. Egyre szorosabb a köztünk lévő apa-fia kapcsolat is, mert napról-napra többet kommunikál és reagál a környezetére.”

Új otthonuk lesz

Gájer Bálint a Sztár Limonádénak azt is elmondta, hogy családjával hamarosan új házba költöznek.

„Először Zsámbékon szerettünk volna építkezni, de végül találtunk a főváros közelében egy most épülő házat, ami minden szempontból ideális a számunkra. Hatalmas nappali és négy hálószoba van benne, így kényelmesen elférünk majd, sőt lesz hely egy újabb gyerekszobának, ha esetleg úgy döntünk, hogy bővül a családunk. Már elkezdtük a tervezést, de valószínű lakberendező segítségére is szükségünk lesz. Ha minden jól halad, nyár végén beköltözhetünk” – tette hozzá az énekes.