Pintér Timi és Ruha Tomi: A színpadi munkában is kiegészítik egymást

Olvasóink többször olvashattak már Pintér Timi énekesnőről. Beszámoltunk a házasságkötéséről a stand up-os Ruha Tomival, legutóbb pedig három hónapos kisfiát mutatta be elsőként nekünk, egyenesen a kórházból. De hogyan él együtt két közismert ember a hétköznapokban?

 

– Hogy telnek nálatok a mindennapok mostanság?

P.T. – Ugyanúgy, mint bárki másnál, csak lehet, mi egy kicsit többet nevetünk és énekelünk az átlagnál. Már a kisfiunk is próbál dalolni és közben jár a keze-lába. Nincsenek úgynevezett sztárallűrjeink. Főzünk, kertészkedünk, és minden egyebet, ami a háztartáshoz elengedhetetlen. R.T. – Mindehhez jópofát vágva! – szól közbe nevetve Tomi.

– Úgy könnyebb.

R.T. – Bérházban nőttem fel és mindig is ott laktam. Amióta Timit ismerem, azóta változott meg gyökeresen az életem. Sohasem gondoltam volna, hogy veteményezni, paprikát kötözni fogok valaha is. Hogy így lett, még élvezem is. A magunkét termeljük, és ez jó érzés.

– Augusztus 14-én lett egyéves a kisfiatok, Tomika. Hogyan ünnepeltétek?

R.T. – Nálunk különleges az augusztus 14, mert mindkét gyermekemnek ezen a napon van a születésnapja! Hét perc és öt év különbséggel születtek. A kislányom, Seila is velünk él. Minden évben nagyon várja a születésnapját, de az ideit ő is sokkal jobban, hisz a tesójával együtt ünnepelhette. Együtt volt a család. Volt külön torta, rengeteg finomság és az elmaradhatatlan töltött káposzta. Csak sajnos Timi nem tudott velünk ünnepelni, mert fellépése volt. Így a gyerekek köszöntése után neki el kellett mennie. Ilyen a művész élet.

A munkában is egy hullámhosszon vannak

– Ha már a munkánál tartunk. Tudtok-e egymásnak segíteni?

P.T. – Abszolút! Egymást segítjük minden téren. Ezt úgy értsd, hogy egy poén, vagy dal megszületésénél kikérjük egymás véleményét.  Ha Tomi kitalál egy új anyagot, akkor azt együtt szoktuk összerakni. A második lemezem dalszövegeit együtt írtuk. Ha fellépni megyünk, akkor elvisszük egymást. Olyankor a „nem fellépő” a sofőr, hogy a másik tudjon pihenni, rákoncentrálni a feladatra.

– Hogyan élitek, éltétek meg eddig a Covid miatti időszakot?

R.T. – Nekem a stand up mellett hétköznapi foglalkozásom is van. Értékesítési szakember vagyok egy tüzépen. Ez mindenképpen megnyugtató volt, mert a művészek egyáltalán nem dolgozhattak sokáig.  A feleségem nagyon aktív ember, nem bír megmaradni a fenekén. Amikor terhes lett, féltettem is, hogy mi lesz vele és a kicsivel a nagy nyüzsgés miatt, ugyanis rengeteg fellépése volt lekötve közvetlenül a szülés előttig. Azonban a fellépéseit a COVID már nem engedte. Így „csak” egy új albumot készített és énekelt fel a stúdióban 38 hetes koráig. Elvonási tünetei voltak már, hogy csak nekünk énekelhetett. Hát még nekünk! – nevetnek mindketten.

P.T. – Most, hogy újra megengedték megtartani a rendezvényeket, megyünk. Nagyon sok TV-felvételre kaptam meghívást és fellépések is szép számmal vannak. Reméljük, hogy nem lesznek újra nagy korlátozások, mint amilyenek tavasszal voltak.

Fellépésekre nem viszik magukkal a gyerekeket

– Hogyan tudtok mindketten fellépni menni két gyerek mellett?

P.T. – A gyerekek olyankor a nagyikkal vannak. Imádják az összes ilyen napot. Inkább nekünk nehéz úgy elmenni, hogy őket nem vihetjük. Tomi esetében a stand up nem gyerekeknek való, én részemről pedig teltházas a kocsi, hiszen általában táncosokkal kiegészülve lépek fel.

– Említettétek az új albumot. Hogy veszi a közönség? Ismer-e már belőle dalokat?

P.T. – Az új album még ki sem jött a nyomdából, mikor tavaly ilyenkor már megjelent róla a Máró című dal egy Trimedio kiadványon, Sztár Limonádé Aranyalbum 2020 címmel. A Máró platina dal lett. Tavaly novemberben lehetőségem volt, hogy én is felléphettem a Raktárkoncert sorozaton. Úgy döntöttem, hogy az új albumomat mutatom be a közönségnek és egy úgynevezett lemezbemutató koncert lett belőle, amelyet zenekarral, táncosokkal mutattunk be. A zeneszerző társam, a sokak által ismert és elismert Horváth József „Plutó” volt a basszusgitárnál, rap, vokál, szájdob Ruha Tomi, zongora Tóth Tamás és a táncosaim. Nagyon jó fogadtatása volt hála Istennek. A koncerteken is szoktam a régiek mellett az új albumról énekelni. A Pálinka és a Megfogták a derekamat című dalok azonnal közönségkedvencek lettek. Már csak egy-egy jó klip hiányzik hozzájuk.