Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Rácz Jenő: Csodának éljük meg Kamilla érkezését - Sztárlimonádé

Rácz Jenő: Csodának éljük meg Kamilla érkezését

Rácz Jenő és felesége, Gyuricza Dóra élete fenekestül felfordult, miután megszületett szerelmük gyümölcse, Kamilla. A sztárséfet kislánya teljesen levette a lábáról. A Sztár Limonádénak mesélt arról, hogy Kamilla igazán jó baba, sokat alszik és kiegyensúlyozott. A séf életében új időszámítás kezdődött, a munkában ezután is a maximumot fogja nyújtani, de mostantól a család az első.

Rácz Jenő és Gyuricza Dóra szerelme mesébe illő. A fiatal lány a Konyhafőnök című műsorban csavarta el a séf fejét, a történetük egy öleléssel kezdődött. Jenő tudta, Dóri az igazi, hamar randira hívta, és kiderült, egymásnak teremtette őket a sors, így a családalapítás sem váratott sokáig magára. Áprilisban megszületett a kis Kamilla.

“Elején még nagyon nem tudtuk, hogy hogyan is lesz az egész. Az ember sosincs erre felkészülve, egy babavárásra, nem lehet tervezni. Úgy gondoltuk, van még hátra egy hónapunk, de kiderült, hogy a kislány hamarabb szeretne jönni. Ilyen szempontból mély víz. Bementünk a kórházba, pár órára rá szülők lettünk” – kezdte lapunknak a séf, aki élvezi az apaság minden pillanatát.

“A barátaink felkészítettek, hogy nem lesz olyan könnyű, nem fogunk sokat aludni. Mi azonban szerencsések vagyunk, Kamilla jó baba, eszik, alszik és kiegyensúlyozott. A kapcsolatunk is ilyen Dórival, valószínűleg ez volt rá hatással már a pocakban is. Sosincs köztünk egy hangos szó, így a kislányunk is nyugodt baba, nem sír és átalussza az éjszakát. Nagyon boldogok vagyunk, csodának éljük meg Kamilla érkezését” – árulta el a részleteket.

Rácz Jenő besegít a házimunkába és az etetésbe is

Valóban teljes a harmónia a Rácz családban, nem csak hangos szavak kerülik el az otthonukat, de a feladatokat is jól megosztják egymás között. Kiderült a séfről, hogy igen házias.

“Sokat vállalok át a napi teendőkből, főként a takarításból. Előtte sem esett le a karikagyűrű az ujjamról, ha valamihez hozzá kellett nyúlnom. Előtte 10 évig egyedül éltem, nem újdonság számomra a teregetés, a porszívózás és a főzés sem” – mondta mosolyogva.

“Az etetésbe is be szoktam segíteni, a reggeli műszakot szoktam átvállalni. Dóri lefeji a tejet, én pedig megetetem a kislányunkat, hogy ő még tudjon egy picit pihenni. Nagyon jól működik így a hármunk ritmusa” – tette hozzá.

Jenő amennyit csak lehet, igyekszik otthon lenni, ehhez azonban át kellett szerveznie a napirendjét. Két éttermet üzemeltet, melyekben mindig teltház van.

“Nagyon fontos, hogy az egyik a másik rovására nem mehet. A fontossági sorrendet tekintve mégis egyértelmű, hogy a gyerek az első. Az esti órákban az étteremben kell lennem, amikor szerviz van, de igyekszem úgy beosztani az időmet, hogy mindenre jusson energiám. Két éttermem van, az egész életemet befolyásolja, így Dóriét és a gyerekét is. Mivel üzlettulajdonos vagyok, annyi előnyöm mégis van, hogy én osztom be az időmet” – magyarázta a sztárséf. Eddig heti hét napból hetet dolgozott, de most már a vasárnapokra és a hétfői napokra, amikor az étterem zárva tart, ő sem vállal egyéb munkát, az a két nap szigorúan a családé.

“Ehhez csapok még hozzá 1-2 napot, amikor csak estére megyek be, a hét maradék felében pedig feszesebb munkatempót diktálok magamnak” – egészítette ki.

 

Éttermével a Michelin-csillagra utazik

Bár főállású apa lett, a munkát korántsem hanyagolja el Jenő, és nagy tervekkel indult neki az idei évnek.

“Éttermem van, ami a nevemet viseli, ami hatalmas teher és kihívás. Magyarországon is megtaláltam a számításaimat, és nincs olyan hét vagy nap, amikor azt érezném, hogy most nincs kedvem dolgozni, szívvel-lélekkel csinálom” – szögezte le. Üzletei tavaly nyitottak, így még nem tudták felvenni a versenyt a többiekkel, de 2022-ben már ott vannak a gasztronómia élmezőnyében.

“Idén már egy szerencsésebb helyzetben vagyunk a Michelin szempontjából is. Remélhetőleg a munkánk gyümölcse idén megérik, és jönnek a sikerek. A tavalyi évhez képest sokat tudtunk fejlődni, így bizakodó vagyok” – mondta.