Legenda

Apostol

2020-ban öt évtizedes fennállását ünnepli a legendás zenekar, amit nagyszabású koncerttel ünnepelnek meg rajongóikkal a Papp László Sportarénában március 20-án. Az ötven évvel ezelőtt alakult zenekarba 1973-ban lépett be énekesként Meződi József. A jellegzetes szakállat viselő zenésszel beszélgettünk az elmúlt évtizedekről.

Zámbó Jimmy

Január másodikán már tizenkilenc éve, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Zámbó Jimmy. Sokan vallják magukról, hogy ők fedezték fel az énekest, azonban aki valóban felfigyelt rá, soha nem hencegett vele. Ő Korda György, akivel halálának évfordulója kapcsán beszéltünk a könnyűzene egyik legnagyobbjáról.

Poór Péter

Négy órákat alszik, öt éve nem volt szabadságon, beteg neje mellett egyedül viszi a háztartást, mégis fáradhatatlan Poór Péter. A népszerű táncdalénekes 57 éve van a színpadon, és ma többet dolgozik, mint valaha. Több mint száz fellépése volt az év végén, és idén sem tervez pihenést, hamarosan új dalokkal jelentkezik.

Poór Péter

Sikere ötvenhét éve töretlen, örökzöld slágereit ma is tömegek éneklik. 75-ik születésnapja apropóján mégis ő készül meglepetésekkel szeretett közönségének!

Pierre Richard

A hetvenes-nyolcvanas évek francia sztárja a 3. Klasszikus Film Maraton meghívására érkezett szeptemberben Budapestre, ahol húsz éve járt először, inkognitóban. 85 éves, ám életkedve és humora ma is olyan, mint fénykorában!

Sas József

A művész év elején Thaiföldön kapott kétoldali agyvérzést, egy phuketi kórházban stabilizálták az állapotát, onnét került a Szent János Kórház neurológiai osztályára. Két héttel később Budakeszire szállították rehabilitációra, a Mazsihisz Szeretetkórházból július végén tért haza az otthonába. Felesége azóta is odaadóan ápolja őt, mint mondta: messze még a felépülés, de már látni az alagút végét!

Horváth Pista

Minden idők egyik legkedveltebb magyar- és cigánynóta énekese volt a több mint két évtizede elhunyt művész. Melós fiúból lett sztár, milliós példányszámban fogytak a lemezei. A tévék és a rádiók ma is játsszák a felvételeit, közönsége örökre a szívébe zárta.

Bódy Magdi

Ötven éve, egyik pillanatról a másikra ismerte és szerette meg Bódy Magdit a közönség, a Korong együttes énekesnőjeként. Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán, bejárta szinte az egész világot előadóként, élt Kanadában, Amerikában, kétszer házasodott, kétszer elvált. Most ugyan nincs komoly kapcsolata, de imád szerelmesnek lenni, és érzi, hogy hamarosan újra férjhez megy.

Poór Péter

A ma is népszerű táncdalénekes kedvenc évszaka a nyár, és nem véletlenül. Fellépéseihez kötődő legkellemesebb élményei a magyar tengernél vagy egy-egy távoli országban estek meg. Imád nyaralni, ám erre nincs sok lehetősége, mivel sokat dolgozik, de néha elcsíp egy-egy kánikulai napot, hogy kertes házában pihenhessen.

Arató András

Bő egy évtizede annak, hogy ismételten fénykorát élheti szinte minden, ami a hetvenes, nyolcvanas években gyökerezik. Nemcsak a tárgyak, hanem a zene is, hisz a diszkózás, azaz a hétvégi táncparti szerte a világon (nálunk is) össznépi ’társasjátékként’ dívott a kilencvenes évekig. Az egykori slágereket mindenki imádja, még azok is, akik nem is éltek a tomboló diszkókorszak éveiben. A lemezlovasok is hiába őszültek meg, újra járhatják a főváros és a vidék városait, hogy lemezeket pörgetve boldogságot csempésszenek régi és új rajongóik szívébe!

Straub Dezső

Nemcsak színész: énekes, rendezvényszervező, konferanszié, rendező, művészeti vezető, reklámguru, horgásznagykövet, volt már kommunikációs igazgató focicsapatnál is. Folyton pörög az agya, ehhez jól jön a jó kondi, amit kicsit új párjának is köszönhet.

Beregi Péter

Beregi Péter máig rendkívül elfoglalt. Színházban játszik, szinkronizál, sosem unatkozik, de legalább ennyire fontos számára a családja is. A Mikroszkóp Színpad megszűnése után sem maradnak a kabaré kedvelők műsor nélkül, melynek részleteit elsőként lapunknak mesélte el. A színművész jövőre ünnepli a 75. életévét, ám számára ezek a napok mindig felidézik gyermekkori szomorú emlékeit.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató